نوشته شده توسط : پانیز محمدی

 

آزمایش خون مخفی مدفوع (FOBT یا Fecal Occult Blood Test) معاینه‌ای تشخیصی است که از آن برای ردیابی خون در مدفوع استفاده می‌شود. وجود خون در مدفوع ممکن است نشانه‌ای از سرطان روده بزرگ و راست روده یا مشکلات دیگر مانند وجود پولیپ (توده‌هایی که در دیواره داخلی روده بزرگ و راست روده تشکیل می‌شوند) یا زخم (اولسر) باشد. در حال حاضر، دو نوع FOBT وجود دارد که عبارتند از FOBT گایاک ( Guaiac FOBT) و FOBT به روش ایمنی شیمیایی (Immunochemical FOBT). اکثر FOBT هایی که صورت می‌‌گیرد بر اساس گایاک است. در FOBT گایاک از یک کارت دارای پوشش گایاک استفاده می‌‌شود (گایاک ماده‌ای گیاهی است که به‌عنوان شاخص یا معرف نتایج آزمایش به‌کار می‌‌رود). پس از قرار دادن نمونه مدفوع بر روی کارت آزمایش، آزمایش انجام می‌‌شود، و اگر خون در مدفوع وجود داشته باشد رنگ کارت تغییر می‌‌کند. در FOBT به روش ایمنی شیمیایی، از فرآیند اندکی متفاوت برای ردیابی خون در مدفوع استفاده می‌‌کنند. در این تست، از یک پادتن (یا آنتی بادی، که یک پروتئین تخصصی است) استفاده می‌‌شود که به هموگلوبین (بخش حامل اکسیژن گلبول قرمز خون) متصل می‌‌شود، و نشان می‌‌دهد که در مدفوع خون وجود دارد. این تست مزیت‌هایی بر تست گایاک دارد، اما به‌طور گسترده در دسترس نمی‌باشد. تست FOBT گایاک در خلوت منزل به‌صورت تست مرسوم یا با استفاده از کاغذهای معرف انجام می‌‌شود، به این صورت که کاغذهای معرف را پس از اجابت مزاج در داخل توالت می‌‌گذارند و با زدن سیفون دور می‌‌اندازند و شخص مجبور نیست مدفوع را روی کارت بگذارد. شخصی که شاغل در حرفه پزشکی می‌‌باشد تست سنتی را تفسیر می‌‌کند، و معمولاً می‌‌توان تجهیزات مربوط به این تست‌ها را از پزشکان یا آزمایشگاه‌ها دریافت نمود. کاغذهای معرف دورانداختنی را می‌‌توان بدون نسخه پزشک از بسیاری از داروخانه‌ها تهیه کرد و نتایج تست بلافاصله در دسترس کاربر قرار می‌‌گیرد.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 52
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 شهريور 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پانیز محمدی

همورئید یا بواسیر ورم دردناك رگ هاى مقعد است كه گاهى از آن خون مى آید و بیشتر بواسطه یبوست مزمن یا نشستن زیاد بخصوص نشستن سرپا تولید مى گردد. این بیمارى مخصوصا در اشخاص مسن و كسانى كه از كبد رنجورند زیاد است.

كسانى كه مبتلا به بواسیر هستند وقتى در مصرف پنیر، تخم مرغ، شیر، گوشت و شیرینى افراط مى كنند بیمارى آنها تشدید مى شود، ولى با رژیم انگور بهبود كاملى در خود خواهند یافت. چنین بیمارانى وقتى چند روز آب انگور ملس (ترش و شیرین) را نوشیدند و از نیمه بدن به پایین با دوش آب سرد حمام گرفتند احساس خواهند كرد كه حال آنها بسیار خوب شده است.

پرتقال ضد بواسیر است. از تورم مقعد و در نتیجه ایجاد بواسیر جلو گیرى مى كند.

براى بواسیر داخلى و خارجى، دوازده تره فرنگى را با پیاز و برگ آن در شش تا هشت لیتر آب بجوشانید، بعد این آب را در وان بریزید وسط بدن خود را در آن گذاشته و حمام ته نشین بگیرید.

حمام ته نشین در هشت روز هر روز یك بار باید گرفته شود و بعد هر قدر بهبودى حاصل شد باید بین آن فاصله زیادتر شود. ولى در مواقعى كه حالت بحرانى پیش مى آید باید در هر روز دوبار حمام ته نشین گرفت.

 



:: بازدید از این مطلب : 54
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 شهريور 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پانیز محمدی

تشخيص علت و محل خونريزي

كولونوسكوپي پركاربردترين روش براي تشخيص و درمان وجود خون در مدفوع است. اغلب روش‌هاي كولونوسكوپي پس از مصرف ملين‌هاي خوراكي به منظور پاكسازي روده از مدفوع، خون و لخته‌هاي خوني صورت مي‌گيرد. با اين حال، در وضعيت‌هاي اضطراري، براي مثال وقتي كه خونريزي شديد و مستمر است، پزشك تصميم مي‌گيرد بدون پاكسازي روده بزرگ يك كولونوسكوپي اضطراري انجام دهد. وقتي پزشكي ماهر و با تجربه اين كار را انجام دهد، خطر  كولونوسكوپي اضطراري و اختياري بسيار كم است (انسداد روده، شايع‌ترين عوارض اين روش بسيار نادر است). مزاياي اين روش معمولا بيشتر از عوارض آن است.

كولونوسكوپي براي تشخيص علت و تعيين محل خونريزي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. تعيين محل خونريزي در خونريزي ناشي از ديورتيكول بسيار اهميت دارد. با وجود اين كه اغلب خونريزي هاي ناشي از ديورتيكول خود به خود و بدون نياز به درمان جراحي متوقف مي‌شوند، بيماران مبتلا به خونريزي ديورتيكول مستمر يا مكرر شديد براي از بين بردن ديورتيكول دچار خونريزي بايد جراحي انجام دهد. از آنجايي كه بيمار چندين ديورتيكول در سراسر روده دارد، با استفاده از روش كولونوسكوپي مي‌توان مشخص كرد كه قبل از جراحي كدام ديورتيكول دچار خونريزي شده است. وقتي پزشك از محل دقيق ديورتيكول دچار خونريزي اطلاع نداشته باشد، بايد بخش زيادي از روده را برش دهد (كه به اندازه جداسازي بخش كوچكي از روده مطلوب نيست) تا مطمئن شود كه ديورتيكول دچار خونريزي جدا شده است.

 

متوقف كردن خونريزي

كولونوسكوپي صرفا يك آزمايش تشخيصي براي مشخص كردن علت وجود خون در مدفوع نيست. در اين روش مي‌توان با جدا كردن پوليپ هاي خونريزي، با سوزاندن زخم‌هاي پس از پوليپكتومي يا آنژيوديسپلازي، با سوزان عروق خوني دچار خونريزي داخل ديورتيكول خونريزي را متوقف كرد.سوزاندن در طي فرآيند كولونوسكوپي معمولا با وارد كردن يك پروب طولاني مخصوص سوزاندن از طريق كولونوسكوپ صورت مي‌گيرد. كولونوسكوپي همراه با سوزاندن براي متوقف كردن خونريزي در بسياري از بيماران مبتلا به خونريزي ناشي از ديورتيكول يا آنژيوپلاستي مورد استفاده قرار مي‌گيرد و نياز به تزريق خون را كاهش مي‌دهد، مدت زمان اقامت در بيمارستان را كاهش مي‌دهد و نياز به جراحي را از بين مي‌برد.

وقتي با روش كولونوسكوپي نتوان محل خونريزي را تشخيص داد يا كولونوسكوپي قادر به متوقف ساختن خونريزي مكرر يا مستمر نباشد، آنژيوگرافي احشايي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. وقتي محل خونريزي با آنژيوگرافي تشخيص داده شد، داروهايي از طريق كاتتر آنژيوگرافي تزريق مي‌شود تا عروق خوني دچارخونريزي تنگ شود و از خونريزي و ديدن خون در مدفوع جلوگيري شود. همچنين مي‌توان از طريق كاتتر سيم‌هاي ريزي وارد بدن كرد تا عروق خوني دچار خونريزي را  ببندند تا از خونريزي جلوگيري شود.

در صورتي كه كولونوسكوپي و آنژيوگرافي احشايي قادر به متوقف كردن مدفوع خوني يا جلوگيري از خونريزي مجدد نباشند، جراحي بايد صورت بگيرد. در وضعيت ايده ال، محل خونريزي با كولونوسكوپي، اسكن هسته‌اي يا آنژيوگرافي احشايي تشخيص داده شده است و جراح براي بررسي و برش از محل خونريزي اطلاع دارد. براي مثال، جراح معمولا مي‌تواند با دقت سرطان روده، پوليپ خونريزي يا ديورتيكولي را برش دهد. گاهي اوقات، محل دقيق خونريزي را نمي‌توان شناسايي كرد و جراح با اين پيش فرض كه بيماري ديورتيكولي يا آنژيوديسپلازي علت خونريزي است،بايد بخش زيادي از روده را برش دهد.



:: بازدید از این مطلب : 60
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 20 مرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پانیز محمدی

 علت ايجاد شقاق، تروماي ناشي از عبور مدفوع سفت و يا اسهال طولاني مي باشد. همچنين مواردي مانند زايمان، سابقه جراحي مقعد و مصرف نابجاي ملين ها نيز جزء علل اين بيماري ذكر  شده اند. شقاق به دو گروه حاد و مزمن تقسيم ميشود.شقاق طي 12 هفته اولي كه ايجاد ميشود از نوع حاد محسوب مي گردد. شقاق حاد سبب اسپاسم اسفنكتر داخلي مقعد مي گردد كه خود منجر به افزايش درد، گسترش پارگي و كاهش خونرساني به آنودرم ميشود. اين چرخه درد، اسپاسم و ايسكمي سبب عدم بهبودي زخم شده و شقاق مزمن بوجود مي آيد.

 حدود 90% موارد شقاق در خط وسط و پشت آنوس ايجاد ميشوند. بقيه موارد در خط وسط و قدام آنوس ديده ميشوند. كمتر از 1% موارد نيز دو طرفه هستند. علت شايع بودن شقاق در خلف را خونرساني ضعيف تر اين ناحيه نسبت به ناحيه قدامي و كاهش انعطاف پذيري بدليل استخواني بودن آن مي دانند. اگر يك شقاق مزمن در نواحي غير از خط وسط ديده شود مي تواند نشانه بيماريهاي ديگري همچون كرون، ايدز، سيفليس، سل و يا لوسمي باشد.

 علائم و نشانه هاي شقاق مقعدي

علامت شاخص شقاق مقعد، درد شديد و خونريزي، موقع اجابت مزاج است. خونريزي معمولاً روشن بوده و بصورت رگه اي روي مدفوع ديده ميشود. گاهي بيمار تا ساعتها بعد از اجابت مزاج از درد و اسپاسم مقعد رنج مي برد. در معاينه فيزيكي، با كنار زدن دو طرف باسن ممكن است، شقاق ديده شود اما اگر ديده نشد، دليل عدم وجود اين بيماري نمي باشد. معمولاً درد بيمار، آنقدر شديد است كه امكان معاينه انگشتي ركتوم و يا ركتوسكوپي وجود ندارد. در صورتيكه شكي در مورد تشخيص وجود دارد و يا احتمال بيماريهاي ديگر مانند آبسه پري آنال وجود دارد بهتر است بيمار زير بيهوشي معاينه شود.



:: بازدید از این مطلب : 83
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 مرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پانیز محمدی

يكي از شكايت ‌هاي نسبتا شايع، مخصوصا در سنين جواني، به‌ ويژه در بين آقايان، ترشحات خط بين دو باسن و كثيف شدن لباس زير است كه دليل آن، كيست مويي يا همان سينوس پايلونيدال است كه علت دقيقي براي آن شناخته نشده اما عواملي از قبيل رويش غير طبيعي موها از دلايل اصلي آن است. ايجاد فشار در ناحيه ي پوست ممكن است از علل ديگر آن باشد. اين بيماري بيشتر در افراد پُر مو ديده مي‌ شود؛ مخصوصا در كساني كه شغل‌ هاي نشسته دارند؛ به همين علت، به آن بيماري رانندگان هم گفته مي ‌شود. زياد نشستن ‌هاي طولاني، چاقي، صدمات پوستي و التهاب در پوست و سابقه ي فاميلي از جمله عوامل مستعد كننده ي ابتلا به اين بيماري است.

 



:: بازدید از این مطلب : 47
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 24 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پانیز محمدی

معمولا کیست پیلونیدال تا زمانی که به صورت حاد دچار عفونت نشده باشد؛ نشانه ای ندارد. در این حالت، تنها تظاهر بیماری، وجود حفره ای زیر پوستی در فاصله دو باسن و کمی بالاتر از مقعد است که ممکن است اندازه ای به قطر یک تا چند سانتی متر داشته باشد؛ حاوی مقادیری مو باشد و توسط چند سوراخ ریز به سطح پوست راه داشته باشد. در این وضعیت، تنها در معاینه، سوراخهای ریز پوست در فاصله بین دو باسن قابل مشاهده است.

 



:: بازدید از این مطلب : 60
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پانیز محمدی

بواسير و شقاق چيست؟
از شايع‌ترين عللي كه بيماران، به نام بواسير مراجعه مي‌نمايند ه‌مان: ۱- شقاق يا فيشر و ۲- بواسير داخلي مي‌باشد:

۱- شقاق يا فيشر (سوزش و درد و..): شقاق چيست؟ شقاق نام عربي و فيشر نام انگليسي آن و ترك يا چاك خوردگي نام فارسي آن مي‌باشد كه در واقع‌‌ همان زخم شدن لبه داخلي مقعد مي‌باشد. از علل مهم آن عبارتند از: خروج سخت مدفوع خشك، عدم مصرف فيبر و آب كافي، مصرف بعضي از دارو‌ها، يبوست، زور زدن در هنگام دفع مدفوع، وجود استرس، و...

 

 



:: بازدید از این مطلب : 56
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پانیز محمدی

 


بيماران مورد مطالعه از بيماران مراجعه كننده به مطب در سالهاي ۱۳۸۵، ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷ و تا آبان ماه ۱۳۸۸ كه در گروه سني خاصي نبوده و بين ۱۹ تا ۷۵ سالگي بودند ولي اغلب ۳۵-۵۵ بوده و نسبت زن به مرد ۵۲ به ۴۸ كه ۸۸% آن‌ها به يبوست مبتلا بوده و به جز ۷ نفر از ۱۱۲ نفر بقيه از توالت ايراني استفاده مي‌كردند. 
تمام بيماران بواسير پروكتوسكپي و عمل جراحي غيرتهاجمي براي آن‌ها صورت گرفت. اين بيماران از دو روز قبل از عمل تحت آمادگي روده‌اي قرار گرفته بودند و بيماران از پودر (PEG) Poly ethylen Glycol استفاده كردند و حدود ۳۶ ساعت از خوردن برنج، گوشت، نان، سبزيجات و ميوه خودداري نمودند و معمولا نتيجه مطلوب براي پروكتوسكپي حاصل گرديد. 

براي انجام Rubber Banding از دستگاه Suction Rubber Band همراه با محلول فنل و دستگاه اسپري محلول نيتروژن كه ايجاد برودتي در حدود ۱۸۰- درجه سانتي گراد استفده مي‌شود. 
ابتدا پروكتوسكپ به كمك Lidocain Gel وارد كانال انال مي‌شود تا ياكه‌هاي هموروئيد مشخص گردد سپس دستگاه ساكشن را به Rubber Band متصل كرده و روي ياكه قرار مي‌دهيم تا كاملا ياكه در درون سوراخ ساكشن Rubber Band قرار گيرد، آنگاه ماشه دستگاه را مي‌زنيم تا حلقه لاستيكي در انتهاي ياكه بيفتد. سپس محلول فنل را در پديكول ياكه تزريق كرده سپس با استفاده از دستگاه اسپري نيتروژن بر روي ياكه نيتروژن مي‌ريزيم تا ياكه كاملا يخ زده و بعد ياكه‌هاي بعدي به همين نحو انجام مي‌شوند. 
بعد از تمام شدن عمليات جراحي براي بيمار مسكن و آنتي بيوتيك كه معمولا Metronidazol ۱ گرم روزانه بوده تجويز شده، البته در مواردي كه ياكه زير خط دندانه‌اي بوده مسكن بيشتري تجويز مي‌گردد. در ۱۲ مورد آنتي بيوتيك پروفيلاكتيك سفكسيم ۴۰۰ mg دو بار در روز به مدت ۷ روز تجويز شده است. 



:: بازدید از این مطلب : 76
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 27 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پانیز محمدی

 

کیست پیلونیدال که عموما در بین مردم به کیست مویی مشهور است؛ به زبان ساده، ایجاد یک حفره عفونی در گودی کمر، یعنی تقریبا در پایین ترین قسمت ستون فقرات می باشد. این کیست معمولا به صورت یک منفذ پوستی کوچک نمایان شده؛ گاهی چیزی بیش از یک فرورفتگی حاوی چند موی پیچیده نیست.
این بیماری که مردان را بیش از زنان گرفتار می کند؛ اغلب برای اولین بار در دوران بلوغ و هنگاهی که رشد مو و فعالیت غدد چربی افزایش می یابد؛ بروز می کند. این عارضه در افراد چاق، پرمو، کسانی که زیاد عرق می کنند، کارهای نشسته دارند یا لباس های تنگ می پوشند، بیشتر دیده می شود.

به دلیل افزایش کارهای نشسته و تغییر نحوه لباس پوشیدن مردم(استفاده از لباس های تنگ و حاوی الیاف مصنوعی) و گسترش چاقی، شیوع این بیماری به نحو انفجاری در حال گسترش است.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 27 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پانیز محمدی

بهترین توصیه ها و تدبیرها را برای رفع بواسیر در این مطلب برایتان آورده ایم می خواهیم توصیه های مختلف طب سنتی را در این زمینه برایتان بگوییم تا بتوانید در برطرف کردن بواسیر خود موفق شوید این داروی خانگی تاثیر زیادی در رفع علائم همورئید نیز دارد

یک متخصص طب سنتی، تدابیر رفع بیرون زدگی ناشی از بواسیر و طرز تهیه نان مخصوص مبتلایان به بواسیر یا هموروئید را عنوان کرد. دکتر غلامرضا کردافشاری درباره راه‌های درمان بواسیر اظهار کرد: افراد مبتلا به بواسیر یا هموروئیدصبح ناشتا ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری خاکشیر در آب جوش یا عرق خارشتر داغ بریزند و با مقداری نبات شیرین و یک ساعت قبل از صبحانه مصرف کنند. به گفته وی در بسیاری از موارد بیرون زدگی و درد ناشی از بواسیر با همین توصیه ساده برطرف خواهد شد؛ همچنین مصرف تره پخته به میزان فراوان در غذا از خونریزی بواسیر جلوگیری می‌کند.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: خوردن خاگینه با زرده تخم مرغ، تره و پیاز برای بیماران مبتلا به بواسیر بسیار مفید است. کردافشاری ادامه داد: افراد مبتلا به بواسیر یا هموروئید می‌توانند صمغ مصطکی، مقل ازرق، تاجریزی و نبات را به میزان مساوی بکوبند و روزی یک بار به اندازه یک فندق از آن مصرف کنند این دارو به رفع بیرون زدگی و درد ناشی از بواسیر کمک می‌کند.
وی افزود: افراد مبتلا به بواسیر یا هموروئید ۵-۳ گرم ریشه باباآدم را خشک و پودر کنند و با آرد گندم و روغن کنجد و کمی نمک خمیر کنند و با آن نان بپزند و روزانه ۳۵ گرم از آن نان را بخورند؛ این نان در برطرف کردن بواسیر داخلی و خارجی بسیار موثر است.

بواسیر



:: بازدید از این مطلب : 68
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 11 خرداد 1395 | نظرات ()

طراحی سایت
طراحی سایت با برنامه نویسی اختصاصی
www.webcando.ir

تابلو سازی
خدمات تابلو سازی پرکاس
perkasco.com

درمان بواسیر
درمان بواسیر با آخرین متد
clinicdarman.com/بواسیر-هموروئید/درمان-بواسیر/

شبیه ساز پرواز
خرید تجهیزات پرواز و شبیه سازی
www.irfly.ir

درمان هموروئيد با لیزر
درمان بواسیر با لیزر و هموروئید
clinicdarman.com/بواسیر-و-هموروئید/جراحی-هموروئید/

طراحی دکوراسیون داخلی
طراحی دکوراسیون داخلی و منزل چید فرم
www.chidform.com/

نمای چوب
ترمووود و چوب نمای شرکت بریج
www.bridgeco.ir/

شقاق چیست
همه چیز درباره شقاق
www.darmancolorectal.com/fissure

فیشر
همه چیز درباره فیشر
www.darmancolorectal.com/fissure


طراحی سایت فروشگاهی
طراحی سایت فروشگاه اینترنتی
www.webcando.ir/web-design/marketing-site-design.html